Tarte tatin

25.8.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tarte tatin

Tarte tatin on ranskalainen omenapiirakka. Omenat paistetaan uunissa taikinan alla ja lopuksi torttu keikautetaan ympäri.

Ainekset

6 annosta
1 1 dl sokeria
2 2 tl sitruunamehua
3 0,5 dl vettä
4 1 rkl margariinia
5 3 omenaa (hapan ja kirpeä lajike)
6 0,5 dl ruokokidesokeria
7 50 g margariinia
Lisäksi
1 400 g valmista piirakkataikinaa (pakaste)
2 0,5 dl aprikoosihilloa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 64 g 385 g
Proteiinia 4 g 26 g
Rasvaa 21 g 126 g
Kuitua 5 g 29 g
Energiaa kJ 1 954 11727
Energiaa kcal 467 2803

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa sokeri, sitruunamehu ja vesi välillä sekoitellen. Keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes seos on kullanruskeaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää varovasti 1 rkl margariinia. Valuta seos piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa.

Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sommittele ne vuoan pohjalle. Lisää päälle ruokakidesokeri ja margariininokareet.

Kauli sulanut taikinalevy vuoan kokoiseksi. Nosta se omenatäytteen päälle ja siisti reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Kumoa piirakka heti lautaselle, jäähtyneenä torttu ei enää irtoa vuoasta.

Kuumenna hillo ja sivele se tortun päälle. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5