Tarte tatin luumuista

27.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tarte tatin luumuista

Klassinen ranskalainen keikauspiiras on rennon tyylikäs juhlajälkkäri.

Ainekset

8 annosta
1 1 (380 g) pyöreä, makea piirakkataikina (pakaste)
2 6 luumua
3 100 g voita
4 2 dl sokeria
Lisäksi
1 1 prk (150-200 g) ranskankermaa
2 1 rkl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 379 g
Proteiinia 4 g 31 g
Rasvaa 29 g 233 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 1 963 15701
Energiaa kcal 469 3753

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise luumut ja poista kivi. Lohko luumut kuuteen osaan. Sulata voi valurautaisessa tai uuninkestävässä pannussa. Sekoita sokeri voihin ja anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, 10 minuuttia. Kun sokeri on kullanruskeaa ja siirappimaista, lisää luumut ja kypsennä 5 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja painele varovasti kuumien luumujen päälle. Kypsennä uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiras varovasti isolle lautaselle.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Tarjoa piiraan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5