Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

24.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tapaspaprikat ja sitruuna-anjoviskastike

Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padron. Nämä napostelupaprikat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla ja lisäkkeenä tarjotaan sitruunalla raikastettua anjoviskastiketta.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (200 g) Padron-grillipaprikoita
2 3 rkl oliiviöljyä
3 1 tl sormisuolaa
4 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
Sitruuna-anjoviskastike
1 0,5 sitruunan kuori
2 1 dl sitruunan mehua
3 0,5 dl valkoviinietikkaa
4 0,5 dl sokeria
5 1 tl suolaa
6 2 dl öljyä
7 1 rasia (100 g) anjovista
8 0,5 dl lehtipersiljaa silputtua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 63 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 58 g 233 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 2 574 10297
Energiaa kcal 615 2461

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä ne, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta. Kaada lämmin seos tehosekoittimeen. Lisää öljy ja anjovisfileet ja soseuta. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita paprikat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti. Käännä ja ruskista toiseltakin sivulta. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

Valuta paprikoita talouspaperilla hetki, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.

Vinkki: Kastike toimii myös grillatun kalan ja kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
Avainsanat: anjovis paprika sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5