Tapaninpäivän lohirullat

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tapaninpäivän lohirullat

Ainekset

6 annosta
1 1 kg lohta (leveä osa kalan etupäästä)
2 0,5 sitruunan mehu
3 1 rkl hunajaa
4 1,5 dl parmesaaniraastetta
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippurirouhetta
7 1 dl basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 16 g
Proteiinia 34 g 204 g
Rasvaa 26 g 159 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 604 9621
Energiaa kcal 383 2300

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Tee keskelle pitkittäin viilto selkäruodon suuntaisesti. Avaa filee leikkaamalla keskikohdasta reunaan päin fileen keskeltä oikealle ja vasemmalle. Jätä reunat kiinni. Näin fileestä avautuu suorakaiteen muotoinen levy. Valuta kalalle sitruunamehua ja hunajaa. Ripottele parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja hienonnettu basilika kalalevylle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja viipaloi se. Nosta palat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa juureskompotin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee parmesaani
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5