Tandoorilohi

4.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tandoorilohi

Ainekset

4 annosta
1 1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
Marinadi
1 2 sitruunan mehu
2 1 dl jogurttia
3 0,5 dl öljyä
4 4 puristettua valkosipulinkynttä
5 4 tl paprikaa
6 4 tl kurkumaa
7 2 tl kardemummaa
8 2 tl inkivääriä
9 ripaus cayennenpippuria
10 3 tl suolaa
Kurkkuraita
1 1 kurkku
2 6 dl maustamatonta jogurttia
3 1 dl tilliä
4 sipulinvartta tai hienonnettua sipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 48 g
Proteiinia 55 g 221 g
Rasvaa 48 g 191 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 2 913 11652
Energiaa kcal 696 2785

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset. Marinoi kalaa vähintään kaksi tuntia.Valmista kurkkuraita-kastike. Sekoita raastettu kurkku, hienonnettu tilli ja paloiteltu sipuli jogurttiin.Nosta kala marinadista ja grillaa se isolla halsterilla tai folion päällä. Kypsän kalan väri muuttuu vaaleaksi ja pinta ruskistuu hieman. Grillaa fileetä noin 20 minuuttia. Kalaa ei kannata kypsentää liikaa, ettei se kuivu. Tarjoile kala kurkkuraidan ja riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5