Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taikinoitu uunilohi ja haudutettu purjo

Kääri uunilohi voi- tai lehtitaikinakääröön. Valkoviinissä pehmeäksi haudutettu purjo viimeistelee tyylikkään makuelämyksen.

Ainekset

4 annosta
1 500 g lohifileetä
2 1 pieni sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljy
5 1 rkl hienonnettuja kapriksia
6 3 rkl hienonnettua tilliä
7 2 kpl lehti- tai voitaikinalevyjä
Voiteluun
1 1 kananmuna
Valkoviinissä haudutettu purjo
1 1 purjo
2 2 rkl voita
3 1 dl valkoviiniä
4 ripaus sokeria
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 0,5 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 27 g 109 g
Rasvaa 35 g 141 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 990 7960
Energiaa kcal 476 1902

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: hienonnettua tilliä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hienonnetut kaprikset ja tilli. Nostele sipuliseosta lohipalojen päälle. Kauli taikinapaloja hieman leveämmiksi ja leikkaa niistä kalapalojen kokoiset palat. Päällystä kalat taikinalla ja voitele kananmunalla.

Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Halkaise ja huuhdo purjo hyvin. Suikaloi purjo. Kuullota suikaleet voissa. Lisää joukkoon viini ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta ja tarjoile lohen kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee purjo
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5