Taikinoitu pororuukku

22.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taikinoitu pororuukku

Taikinakannen alla sienten ja juuresten kanssa muhinut poronkäristys on syysruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

5 annosta
1 3 voitaikinalevyä
2 2 rkl voita tai margariinia
3 2 pakettia (à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
4 1 rasia (200 g) herkkusieniä
5 1 pussi (750 g) peruna- ja keittojuureksia (pakaste)
6 0,5 dl hillosipuleita
7 1 lihaliemikuutio
8 2 dl vettä
9 2 dl punaviiniä
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 tl timjamia
12 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Voiteluun
1 1 muna

Reseptitiedot

Ruokavalio Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.

Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.

Teksti:
Kuvat: Lasse Lecklin
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5