Taikinoitu juuresruukku

3.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taikinoitu juuresruukku

Ainekset

4 annosta
1 5 perunaa
2 2 porkkanaa
3 2 palsternakkaa
4 0,5 lanttua
5 pala purjoa
6 2 rkl öljyä
7 1 laakerinlehti
8 muutama timjaminoksa tai 1 tl kuivattua timjamia
9 4 dl kasvislientä
10 2 rkl tomaattisosetta
11 1 tl suolaa
12 2 voitaikinalevyä
Voiteluun
1 1 muna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 123 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 16 g 62 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 199 4796
Energiaa kcal 286 1146

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista juureksia hetki kevyesti öljyssä. Lisää laakerinlehti, timjaminoksat, kasvisliemi, tomaattisose sekä suola. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Jaa juurekset neljään uuninkestävään ruukkuun tai kahvikuppiin. Jaa voitaikinalevyt kahtia ja kauli levyistä hieman suuremmat palat. Aseta voitaikinapalat ruukkujen kansiksi. Älä venytä taikinaa liikaa, koska se kutistuu paistettaessa. Voitele pinnat munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile juuresruukut höyryävän kuumina.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5