Taikinaan paketoitu possunfilee

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taikinaan paketoitu possunfilee

Ainekset

6 annosta
1 600 g porsaan sisäfileetä
Taikinakuori
1 3 voitaikinalevyä
Täyte
1 3 pekoniviipaletta
2 200 g herkkusieniä
3 1 salottisipuli
4 suolaa
5 rouhittua mustapippuria
6 3 rkl hienonnettuja yrttejä. esim. persiljaa ja basilikaa
Voiteluun
1 muna
Konjakkikastike
1 3 dl kuohukermaa
2 2 - 3 rkl konjakkia
3 2 rkl voimakasta sinappia
4 1 rkl vasikkafondia
5 2 rkl tummaa suurustetta
6 1 tl rouhittua viherpippuria
7 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 134 g
Proteiinia 28 g 166 g
Rasvaa 45 g 271 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 559 15354
Energiaa kcal 612 3670

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Täytteen valmistaminen

1. Ota filee huoneenlämpöön ennen paistamista. Nosta voitaikinalevyt sulamaan. Valmista täyte. Leikkaa pekonit hienoksi silpuksi. Pilko herkkusienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla pekonipalojen kanssa. Nosta sieni-sipuliseos jäähtymään jalisää joukkoon mausteet ja hienonnetut yrtit.

Fileen ruskistaminen

2. Ruskista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta jäähtymään.

Taikinalevyjen kauliminen

3. Nosta sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi. Nosta jäähtynyt filee taikinalevyn keskelle.

Taikinan kääriminen fileen ympärille

4. Painele fileen pinnalle sienitäytettä ja kääri taikina fileen ympärille niin, että se kokonaan peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunivuokaan. Voitele fileepaketin pinta vatkatulla munalla ja pistele haarukalla.Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila näyttää noin 78 astetta. Nosta filee hetkeksi asettumaan ennen leikkaamista.Valmista kastike kiehauttamalla kermaa, konjakkia, sinappia ja fondia 10–15 minuuttia. Suurusta ja mausta rouhitulla viherpippurilla ja ripauksella suolaa. Leikkaa liha ja tarjoa yrttipaistinperunoiden, konjakkikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5