Tähtitortut

27.10.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tähtitortut

Ainekset

8 kappaletta
1 1 paketti (400 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
2 paistonkestävää marmeladia (kuten luumu)
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeluun:
1 tomusokeria
Apuvälineiksi:
1 tähtitorttumuotti tai taikinapyörä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 197 g
Proteiinia 4 g 29 g
Rasvaa 20 g 162 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 230 9836
Energiaa kcal 294 2351

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä leivinpaperin päälle levitettynä noin 20 minuuttia.

Paina taikinasta neliöitä tähtitorttumuotilla tai jaa taikina neliöiksi taikinapyörällä ja tee viillot neliöiden kulmiin. Lusikoi torttupohjien keskelle paistonkestävää marmeladia tai hilloa. Taita sakarat marmeladin päälle ja paina liitoskohta tiukasti kiinni kylmän veden avulla. Nosta torttupohjat leivinpaperin päälle uunipellille Voitele tortut kananmunalla. Vältä voitelemasta reunoja, jotta tortut kohoavat paremmin. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Siivilöi tomusokeria torttujen pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5