Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tähtisädetrifle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Neljä, kolme, kaksi, yksi… Juhlista uutta vuotta sädehtivillä tähtisädetikuilla ja täyteläisellä triflellä. Tämä jälkkäri on kuin ilman uunia valmistettava kulhokakku.

Ainekset

150 g
Bastogne-keksejä
3 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Granaattiomena

Mansikkasose

250 g
Pakastemansikoita
1/2 dl
Sokeria

Makeat popcornit

4 dl
Popcorneja
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Siirappia
1 1/2 rkl
Voita
1/2 tl
Sormisuolaa, halutessasi

Jogurttivaahto

2 dl
Vispikermaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Mascarponejuustoa
3 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja 2 rkl vettä. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

250 g
Pakastemansikoita
1/2 dl
Sokeria
2

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta se kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.

4 dl
Popcorneja
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Siirappia
1 1/2 rkl
Voita
1/2 tl
Sormisuolaa, halutessasi
3

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.

2 dl
Vispikermaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Sokeria
200 g
Mascarponejuustoa
3 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4

Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.

150 g
Bastogne-keksejä
3 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Granaattiomena
5

Vinkki: Pystytä kolme tähtisädetikkua klementiiniviipaleisiin tai rypäleisiin, jotta ne pysyvät pystyssä. Voit käyttää myös kakkukynttilöitä.


Lue lisää

Muita ruokaideoita uudenvuoden juhliin

Katso myös ohje ihanaan puolukkakuohuun

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

507

2125

29,8 g

20,0 g

50,3 g

50,2 g

2,0 g

6,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Bastogne-keksejä,

4 dl Popcorneja,

0,5 tl Sormisuolaa, halutessasi,

2 tl Vaniljasokeria,

Appelsiinin raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli