Taatelileipä

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taatelileipä

Ainekset

1 4 dl maitoa
2 0,5 (25 g) tuorehiivaa
3 1 tl suolaa
4 0,5 dl siirappia
5 200 g pehmeitä kuivattuja taateleita
6 2 tl raastettua appelsiinin kuorta
7 3 dl tattarijauhoja
8 1 l vehnäjauhoja
9 1 dl juoksevaa margariinia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 739 g
Proteiinia 115 g
Rasvaa 96 g
Kuitua 52 g
Energiaa kJ 18119
Energiaa kcal 4330

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi. Paloittele joukkoon taatelit ja raasta appelsiinin kuori. Alusta taikinaan vuorotellen tattarijauhoja ja vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan. (Taikinasta saa yhden ison tai kaksi pienempää leipää.) Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leivän pinta ja kypsennä uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kääri kypsä leipä liinaan vetäytymään ja leikkaa vasta jäähtyneenä. Näin leipä säilyttää kosteutensa, eikä murene niin helposti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä taateli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5