Taateli-kahvikakku

Taatelikakku maistuu kahvin kera ja sopii ruokalahjaksikin. Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.
Ainekset
1 | 400 g | kuivattuja pehmeitä taateleita |
2 | 3 dl | sokeria |
3 | 1,5 dl | vahvaa kahvia |
4 | 400 g | margariinia |
5 | 5 | kananmunaa |
6 | 5 dl | vehnäjauhoja |
7 | 0,5 dl | kaakaojauhetta |
8 | 2 tl | leivinjauhetta |
9 | 1 tl | ruokasoodaa |
10 | 1 rkl | kardemummaa |
11 | 2 tl | vaniljasokeria |
12 | 1 dl | kermaa |
Vuokaan | ||
1 | margariinia | |
2 | korppujauhoja |
Ravintoaineet
Pala | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 41 g | 663 g |
Proteiinia | 6 g | 88 g |
Rasvaa | 20 g | 314 g |
Kuitua | 3 g | 47 g |
Energiaa kJ | 1 531 | 24491 |
Energiaa kcal | 366 | 5854 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Kasvis |
Ruokalajit | Leivonnaiset |
Ruokatyypit | Makeat leivonnaiset |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokeri ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi. Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.