Taateli-kahvikakku

20.11.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taateli-kahvikakku

Taatelikakku maistuu kahvin kera ja sopii ruokalahjaksikin. Taateli-kahvikakku säilyy viikon verran huoneenlämmössä.

Ainekset

16 palaa
1 400 g kuivattuja pehmeitä taateleita
2 3 dl sokeria
3 1,5 dl vahvaa kahvia
4 400 g margariinia
5 5 kananmunaa
6 5 dl vehnäjauhoja
7 0,5 dl kaakaojauhetta
8 2 tl leivinjauhetta
9 1 tl ruokasoodaa
10 1 rkl kardemummaa
11 2 tl vaniljasokeria
12 1 dl kermaa
Vuokaan
1 margariinia
2 korppujauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 663 g
Proteiinia 6 g 88 g
Rasvaa 20 g 314 g
Kuitua 3 g 47 g
Energiaa kJ 1 531 24491
Energiaa kcal 366 5854

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokeri ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi. Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5