Syyspata

25.10.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Syyspata

Ainekset

6 annosta
1 700 g karjalanpaistilihaa
2 1,25 tl suolaa
3 2 sipulia
4 200 g (n 4 kpl) porkkanaa
5 100 g lanttua
6 8 perunaa
7 4 laakerinlehteä
8 15 maustepippuria
9 4 dl lihalientä
Tarjoiluun:
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 107 g
Proteiinia 30 g 180 g
Rasvaa 4 g 22 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 961 5768
Energiaa kcal 230 1379

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta lihapalat kannellisen uuniastian pohjalle. Sekoita suola lihan joukkoon. Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele lanttu ja perunat. Sekoita lihojen joukkoon kasvikset, laakerinlehdet ja pippurit. Kaada kiehuva lihaliemi joukkoon ja nosta kansi päälle. Kypsennä pataa 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 2 1/2 tuntia. Tarkista kypsyys, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile puolukkasurvoksen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5