Syyskuun lakka-puolukkakiisseli

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Syyskuun lakka-puolukkakiisseli

Ainekset

1 1 l vettä
2 0,5 l puolukoita tai 3 dl puolukkasurvosta
3 suolaa
4 1 - 1,5 dl sokeria
Suurukseen:
1 1 dl kylmää vettä
2 5 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
1 2 - 3 dl lakkoja
2 (sokeria)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 152 g
Proteiinia 3 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 2703
Energiaa kcal 646

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä puolukat vaaleiksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta kunnes sokeri sulaa.Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä. Kaada suurus puolukkamehuun tasaisesti pohjaa myöten sekoittaen. Nosta kattila levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa, kirkastuu ja sakenee. Lisää lakat. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele hiukan sokeria pintaan.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kiisseli lakka puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5