Syysillan uunilenkki

10.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Syysillan uunilenkki

Ainekset

4 annosta
1 1 lenkkimakkara
2 1 - 2 rkl sinappia
3 4 dl paloiteltuja tuoreita tatteja tai herkkusieniä
4 voita
5 1 - 2 sipulia
6 2 dl kuohukermaa tai ruoanvalmistuskermaa
7 tarvittaessa 0,5 rkl maissijauhoja
8 1 - 2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
9 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 36 g 143 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 700 6800
Energiaa kcal 406 1625

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori makkara ja halkaise se päältä pituussuunnassa. Sivele sisus sinapilla. Pane makkara voideltuun uunivuokaan. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes vesi on haihtunut. Lisää loput aineista ja anna hautua hetken aikaa ilman kantta. Suurusta tarvittaessa pieneen vesimäärään sekoitetulla maissijauholla ja anna kiehahtaa. Täytä viilto sienimuhennoksella. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti perunasoseen ja raikkaan raastesalaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5