Syksyinen possurulla

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Syksyinen possurulla

Ainekset

6 annosta
1 1 kg porsaan ulkofileetä
2 3 rkl sinappia
3 1 tl suolaa
4 0,25 tl rouhittua mustapippuria
Täyte:
1 2 hapanta omenaa
2 1 sipuli
3 1 valkosipulin kynsi
4 1 rkl öljyä
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 tl rosmariinia
8 1 tl sokeria
9 1 viipale vaaleaa leipää
Sitomiseen:
1 kutistumatonta puuvillalankaa
Paistamiseen:
1 öljyä
Uunivuokaan:
1 3 dl lihalientä
2 1 dl valkoviiniä
3 Lisäksi rosmariinillä maustettuja omenoita, sipuleita, punasipuleita ja luumuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 62 g
Proteiinia 38 g 228 g
Rasvaa 11 g 65 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 267 7602
Energiaa kcal 303 1817

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte. Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää omenakuutiot ja mausta. Sekoita joukkoon hienonnettu leipäviipale. Nosta seos jäähtymään. Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihaa kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla. Mausta lihan pinta sinapilla, suolalla ja rouhitulla pippurilla. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Paista lihakäärön pinta pannulla kauniin ruskeaksi. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa lihalientä ja loraus valkoviiniä. Kypsennä 150 asteessa reilun tunnin ajan tai kun sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa muutaman kerran paistamisen aikana. Nosta reilusti lohkotut hedelmät ja sipulit paahtumaan toiseen uunivuokaan noin 20 minuuttia ennen fileen kypsentymistä. Anna fileen vielä hetken aikaa vetäytyä folion tai kannen alla. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen lisäämällä siihen lorauksen kermaa ja suurustamalla kastikesuurusteella sen. Poista langat ja viipaloi liha tarjolle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5