Syksyinen lihapata

2.10.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Syksyinen lihapata

Valmista mehevä ja murea lihapata helposti karjalanpaistilihasta tai tee lihaseos itse. Korvaa osa nesteestä halutessasi punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä. Nauti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 25 g voita tai margariinia
2 1,5 kg karjalanpaistilihaa tai esimerkiksi nautaa, porsasta ja hirveä sekaisin
3 3 sipulia
4 4 porkkanaa
5 200 g juuriselleriä
6 1 palsternakka
7 1 tl suolaa
8 2 laakerinlehteä
9 2 - 3 rkl kasvis- tai lihafondia
10 mustapippuria myllystä tai 15 kokonaista musta- tai maustepippuria
11 7 - 8 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 73 g
Proteiinia 46 g 277 g
Rasvaa 47 g 283 g
Kuitua 5 g 30 g
Energiaa kJ 2 746 16473
Energiaa kcal 656 3937

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sulata voi padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.

Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää joukkoon. Lisää suola, laakerinlehdet, kasvis- tai lihafondi, pippurit ja vesi.

Laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Korvaa osa nesteestä punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: naudanliha pata sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5