Sydänystävän leivokset

25.1.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sydänystävän leivokset

Ystävänpäiväleivosten pohja on tehty ruis- ja perunajauhoista.

Ainekset

8 kappaletta
1 4 kananmunaa
2 1 dl sokeria
3 0,5 dl fariinisokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 1 dl ruisjauhoja
6 0,5 dl perunajauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 5 liivatelehteä
2 300 g vaniljarahkaa
3 2 dl kevytvispikermaa
4 1,5 dl tomusokeria
5 2 rkl sitruunamehua
6 2 dl pakastepuolukoita
7 1 dl maitoa
8 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
1 kermavaahtoa, halutessasi
2 pakastepuolukoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 292 g
Proteiinia 5 g 39 g
Rasvaa 10 g 80 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 075 8598
Energiaa kcal 257 2055

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljarahkaa, kermavaahtoa, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokerit sakeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun puhtaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rahka ja puolukat. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liuos täytteeseen. Puolita kakkulevy ja pane toinen pohja suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Lisää päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja lisää loppu täyte. Anna kakun hyytyä ja leikkaa se paloiksi. Halutessasi voit peittää pinnan kermavaahdolla ennen koristelua puolukoilla.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5