Suutarinlohirullat

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suutarinlohirullat

Ainekset

1 250 g silakkafileitä
2 (ripaus sokeria)
3 3 rkl karkeaa merisuolaa
4 0,5 dl väkiviinaetikkaa
5 3 rkl sokeria
6 1 sipuli
7 1 rkl maustepippureita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 39 g
Proteiinia 41 g
Rasvaa 22 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 2176
Energiaa kcal 520

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ripota laakean astian pohjalle suolaa ja nosta sen päälle kerros silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripauta päälle aavistus sokeria ja lisää suolaa. Jatka näin kerroksittain, kunnes kaikki silakat ovat astiassa samalla tavalla. Ripota päälle vielä suolaa ja laita silakoiden päälle lautanen painoksi.Nosta silakat jääkaappiin seuraavaan päivään asti.Huuhdo silakoista liika suola kylmällä vedellä ja vedä fileet sormien läpi kuiviksi ja kierrä rulliksi kulhoon.Sekoita etikka ja sokeri ja kaada silakkarullien päälle. Viipaloi päälle sipuli renkaina ja rouhi sekaan pippurit. Mausta silakoita jääkaapissa seuraavaan päivään.Nosta silakat tarjolle vadille ja sipulirenkaat pippureineen päälle. Jos haluat, voit sekoittaa lisäksi kastikkeen tölkillisestä ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sokeriripauksella ja sitruunapippurilla. Silppua sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5