Suussa sulava suklaakakku

12.5.2014
63 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suussa sulava suklaakakku

Perinteinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä.

Ainekset

10 palaa
1 200 g margariinia
2 200 g taloussuklaata
3 4 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 1,5 dl vehnäjauhoja
6 4 rkl kaakaojauhetta
7 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1 150 g taloussuklaata
2 1 dl kermaa
3 1 rkl margariinia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 430 g
Proteiinia 6 g 58 g
Rasvaa 35 g 347 g
Kuitua 3 g 29 g
Energiaa kJ 2 114 21135
Energiaa kcal 505 5051

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ja kuumenna pienellä teholla kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
  • Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
  • Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

 

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5