Suukot

9.7.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suukot

Tee marenkivaahtoa sisältäviä suklaasuukkoja.

Ainekset

15 kappaletta
1 15 kpl keksiä (esim. Marie)
2 3 munanvalkuaista
3 2 dl sokeria
4 200 - 300 g maitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 374 g
Proteiinia 3 g 46 g
Rasvaa 7 g 108 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 744 11159
Energiaa kcal 178 2667

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Käytä keltuaiset muuhun ruoanlaittoon. Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenkivaahto keksien päälle keoksi. Paista 175 asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suukot suklaassa tai valuta suklaa pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Video

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5