Suolakinuskipopcornit

25.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolakinuskipopcornit

Näiden poppareiden suolaisuus, makeus ja tulisuus muodostavat koukuttavan kombon.

Ainekset

1 3 rkl öljyä
2 1,5 dl popcornin jyviä
3 125 g voita
4 1 dl siirappia
5 1,5 dl sokeria
6 1 tl vaniljasokeria
7 1 tl hiutalesuolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) soodaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 291 g
Proteiinia 14 g
Rasvaa 149 g
Kuitua 9 g
Energiaa kJ 10696
Energiaa kcal 2556

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä. Levitä popcornit uunipeltien päälle.

Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paloittele voi kattilaan, lisää siirappi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoitelleen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kun seos on paksua ja kiiltävää, lisää joukkoon vaniljasokeri, suola ja sooda.

Kääntele kuuma kinuski popcorneihin kahden lusikan avulla niin, että popcornit kuortuvat ainakin osittain. Pane popcornit uuniin 30–40 minuutiksi. Sekoita kerran kuumennuksen aikana. Kaada jäähtyneet popcornit kannellisiin lasipurkkeihin.

Vinkki: Tee kinuskipopcorneja kerralla iso satsi, sillä ne säilyvät tiiviissä lasipurkissa parikin viikkoa.

Teksti:
Kuvat: Juho Salminen
© SOK
Avainsanat: lokakuu 2017 maissi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5