Suolakinuski-aprikoosipuustit

27.10.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolakinuski-aprikoosipuustit

Monenlaisilla herkuilla täytetyt ja koristellut puustit ovat etenkin kinuskinystävän unelmapullia.

Ainekset

18 kappaletta
1 50 g hiivaa
2 5 dl maitoa
3 2 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 2 tl suolaa
6 0,5 rkl kardemummaa
7 18 dl vehnäjauhoja
8 200 g voita
9 200 g kuivattuja aprikooseja
10 600 g aprikoosimarmeladia
Suolakinuski
1 2,5 dl sokeria
2 100 g voita
3 1 dl kuohukermaa
4 1 tl suolaa
Voiteluun
1 1 muna
Pinnalle
1 kermakaramelleja (esim. Omar)
2 kuivattuja aprikooseja
3 suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 93 g 1668 g
Proteiinia 10 g 186 g
Rasvaa 19 g 345 g
Kuitua 4 g 71 g
Energiaa kJ 2 468 44415
Energiaa kcal 590 10616

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja taikinaan. Lisää voisula ja vaivaa hetki, lisää lopuksi 2 dl jauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kohoaminen kestää noin 1 tunnin.
Tee taikinan kohotessa kinuskikastike. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna sokerin paahtua ruskeaksi, mutta varo polttamasta sitä. Lisää voi ja sekoita. Kaada joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua noin minuutin ajan. Lisää suola ja anna kastikkeen jäähtyä.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille aprikoosimarmeladia. Lisää pinnalle silputtuja aprikooseja. Kaada päälle 1/4 kinuskikastikkeesta. Kääri levyt rullalle aloittaen pitkiltä sivuilta. Jätä sauma alas.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota pullia liinan alla 20 minuuttia.
Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna puustien jäähtyä ja valuta niiden päälle kinuskikastiketta. Koristele pilkotuilla kermakaramelleilla ja hienonnetuilla suolapähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5