Suolaiset kesäkurpitsavohvelit

18.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolaiset kesäkurpitsavohvelit

Raasta kesäkurpitsa vohvelitaikinaan ja suikaloi toinen sitruunaiseen raejuustotäytteeseen.

Ainekset

4 annosta
1 1 kesäkurpitsa
2 1 kananmuna
3 3 dl maitoa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 0,25 - 0,5 tl (1/4–1/2 tl) suolaa
7 1 - 2 rkl öljyä
Täyte
1 1 kesäkurpitsa
2 1 punasipuli
3 0,5 sitruunan kuori ja mehu
4 1 prk (200 g) raejuustoa
5 1 ruukku basilikaa
6 1 tl kuivattua oreganoa
7 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 178 g
Proteiinia 18 g 73 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 511 6043
Energiaa kcal 361 1444

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (1/4–1/2 tl) suolaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.

Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.

Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.

Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi sipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä raejuusto, kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit kulhossa. Mausta. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5