Suolaisenmakeat joulumantelit

10.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolaisenmakeat joulumantelit

Tee glögin kanssa naposteltavaksi suolaisenmakeita manteleita. Paahda kerralla koko pellilli-nen, sillä näihin iskee himo.

Ainekset

8 annosta
1 1 pussi (300 g) kuorittuja manteleita
2 1 rkl rypsiöljyä
3 3 rkl siirappia
4 1,5 tl sormisuolaa
5 1,5 tl kanelia
6 1 tl inkivääriä
7 1 tl jauhettua kardemummaa
8 1 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 64 g
Proteiinia 9 g 72 g
Rasvaa 22 g 176 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 1 102 8814
Energiaa kcal 263 2107

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
  • Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon. Lisää mantelit ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kääntele manteleita ja paahda 5 minuuttia. Kääntele vielä kerran ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia.
  • Anna manteleiden jäähtyä täysin ja kaada ne sitten kulhoon. Mantelit säilyvät tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Teksti:
Kuvat: Pia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5