Suklaiset lusikkaleivät

22.11.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaiset lusikkaleivät

Suussa sulavat lusikkaleivät voi valmistaa myös suklaisena. Näiden herkullisten pikkuleipien välistä löytyy makea pähkinäsuklaatäyte.

Ainekset

24 kappaletta
1 200 g voita tai margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 3 rkl kaakaojauhetta
5 1 tl leivinjauhetta
6 2 tl vaniljasokeria
Väliin
1 1 dl pähkinäsuklaalevitettä
Pinnalle
1 erikoishienoa sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 363 g
Proteiinia 1 g 32 g
Rasvaa 7 g 170 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 541 12988
Energiaa kcal 129 3104

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pähkinäsuklaalevitettä

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta rasva kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada rasva päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti. Painele pala taikinaa syvän jälkiruokalusikan pesään. Irrota taikinapala työntämällä se sormella leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä pikkuleivälle notkistettua pähkinäsuklaalevitettä. Paina toinen pikkuleipä päälle ja kierittele sokerissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kaakao pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5