Suklaiset kookostangot

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaiset kookostangot

Ainekset

20 kappaletta
1 50 g margariinia
2 2 kananmunaa
3 1 dl kidesokeria
4 200 g kookoshiutaleita
5 yhden sitruunan raastettu kuori, halutessasi
Koristeluun
1 200 g tummaa leivontasuklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 206 g
Proteiinia 2 g 38 g
Rasvaa 11 g 222 g
Kuitua 2 g 43 g
Energiaa kJ 619 12376
Energiaa kcal 148 2958

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva. Sekoita munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt rasva, kookoshiutaleet ja sitruunankuori. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota n. 6–7 cm pitkiä tankoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös ottaa taikinasta nokareita. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla, 12–15 minuuttia tai kunnes leivonnaiset saavat kullanruskean värin.Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kasta jäähtyneiden tankojen tai nokareiden päät suklaaseen. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä. Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät kuivu.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kookos kookoshiutaleet
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5