Suklainen kakku

22.11.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklainen kakku

Ainekset

14 annosta
Pohja
1 200 g tummaa suklaata
2 50 g voita tai margariinia
3 6 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 3 dl mantelijauhetta
6 2 tl leivinjauhetta
7 0,5 dl vehnäjauhoja
Maitosuklaamousse
1 200 g maitosuklaata
2 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 3 dl kuohukermaa
Kuorrutus
1 100 g tummaa suklaata
2 1 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 496 g
Proteiinia 12 g 168 g
Rasvaa 39 g 551 g
Kuitua 3 g 43 g
Energiaa kJ 2 264 31692
Energiaa kcal 541 7575

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kakkupohja vuorokautta ennen kakun täyttämistä. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla.

Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa samoilla vatkaimilla. Kääntele keltuaisvaahto suklaa-rasvaseokseen. Lisää joukkoon mantelijauhe ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaan valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja puhdista se. Peitä kakku vuoalla ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Valmista mousse. Paloittele ja sulata maitosuklaa mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle. Nosta päälle levy.

Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mousse suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5