Suklainen banaani-appelsiinikakku

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklainen banaani-appelsiinikakku

Ainekset

12 palaa
Kakkutaikina
1 6 munaa
2 2 dl sokeria
3 2 tl vanilliinisokeria
4 3 dl vehnäjauhoja
5 3 rkl kaakaojauhetta
Kostutukseen
1 1,5 dl appelsiinimehua
2 2 rkl vahvaa kahvia
Täyte
1 3 banaania
2 5 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta
3 0,5 rkl kaakaojauhetta
4 sokeria maun mukaan
Väliin
1 noin 1 dl appelsiinimarmeladia
Koristeeksi
1 raastettua taloussuklaata
2 raastettua appelsiinikuorta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 462 g
Proteiinia 7 g 80 g
Rasvaa 18 g 218 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 443 17316
Energiaa kcal 345 4139

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti.  Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi laidalliseen uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan kypsäksi. Kumoa jäähtynyt kakkulevy leivinpöydälle ja leikkaa se neljää samankokoiseen suorakaiteen muotoisen palaan. Leikkaa yksi paloista edelleen leveyssuunnassa 6-7 suorakaiteeseen. Kostuta pohjapalat appelsiinimehulla ja kahvilla.Valmista täyte. Soseuta banaanit. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen loput täytteen ainekset. Aloita kakun kokoaminen levittämällä pohjimmaisen kakkupalan päälle kerros marmeladia ja sen päälle kerros täytettä. Nosta täytteen päälle seuraava kakkupohja ja toimi kuten edellä. Kolmannen kerroksen kohdalla pursota täyte pohjan päälle paksuiksi raidoiksi. Aseta pienet kakkupohjat nojaamaan täytteeseen ja ripottele päälle suklaa- ja appelsiininkuoriraastetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5