Suklaavaahtorulla

26.9.2006
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaavaahtorulla

Ainekset

8 annosta
Täyte:
1 2 dl kuohukermaa
2 200 g suklaata
Pohja:
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl perunajauhoja
4 1 rkl vehnäjauhoja
5 2 rkl kaakaojauhetta
6 1 tl leivinjauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 299 g
Proteiinia 7 g 55 g
Rasvaa 19 g 153 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 462 11698
Energiaa kcal 350 2796

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte. Kuumenna kattilassa kerma ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaakerma puhtaaseen kulhoon ja nosta pakkaseen jäähtymään noin 15 minuutiksi.

Valmista pohja. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6–7 minuuttia.

Ripottele puhtaalle leivinpaperiarkille hieman sokeria ja kumoa päälle torttupohja. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä suklaakerma vaahdoksi ja levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla ja jätä saumakohta alaspäin. Nosta kylmään jähmettymään. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja vuole suklaasta lastuja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kääretorttu suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5