Suklaavaahto

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaavaahto

Ainekset

1 170 g taloussuklaata
2 50 g voita
3 2 kpl munankeltuaista
4 2 rkl (rommia tai konjakkia tai 1-2 tippaa rommiaromia)
5 2 kpl munan valkuaista
6 2 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 98 g
Proteiinia 36 g
Rasvaa 171 g
Kuitua 4 g
Energiaa kJ 8843
Energiaa kcal 2114

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi nokareina. Sulata molempia hyvin miedolla lämmöllä sekoittaen sellaisenaan tai vesihauteessa eli kuumaa vettä kestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta seos levyltä ja jäähdytä se haaleaksi.Sekoita suklaan joukkoon keltuainen kerrallaan hyvin voimakkaasti vatkaten. Mausta seos sitten rommilla tai konjakilla.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseen niin, että lopputulos jää raidalliseksi. Kaada suklaavaahto annoslaseihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: mousse suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5