Suklaatuulihatut

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaatuulihatut

Ainekset

25 kappaletta
1 100 g margariinia
2 2 dl vettä
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1 rkl kaakaojauhetta
5 1 rkl sokeria
6 3 munaa
Täyte
1 200 g vaniljatuorejuustoa
2 3 rkl sokeria
3 200 g vadelmia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 153 g
Proteiinia 2 g 52 g
Rasvaa 5 g 131 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 337 8414
Energiaa kcal 80 2011

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos nesteeseen puuhaarukalla hyvin sekoittaen.Keitä taikinaa koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.Nosta taikina jäähtymään 5-10 minuutiksi. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella koko ajan vatkaten. Nosta taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä ruusukkeita tai nostele lusikalla pieniä kekoja. Huomaa, että taikina kohoaa uunissa kaksinkertaiseksi. Paista tuulihattuja 200 asteessa 20-25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Notkista tuorejuustoa sekoittaen kulhossa. Mausta sokerilla ja lisää vadelmat kevyesti sekoittaen. Halkaise jäähtyneet tullihatut terävällä veitsellä halki ja täytä täytteellä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leivos tuorejuusto vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5