Suklaatorttu

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaatorttu

Ainekset

8 palaa
Pohja
1 2 munaa
2 1 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 0,5 tl hienonnettua kardemummaa
Täyte
1 1 levy (170 g) tummaa suklaata
2 1 rkl voita
3 50 g valkoista suklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 248 g
Proteiinia 4 g 31 g
Rasvaa 12 g 94 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 026 8205
Energiaa kcal 245 1961

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota laakea torttuvuoka, mieluiten reunallinen paivuoka.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman.Tasoita taikinan pinta. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Torttu on kypsä, kun se alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Voit myös kokeilla kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tikkuun tartu taikinaa.Jäähdytä torttu lautaselle kumottuna.Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita paloja välillä. Vesihauteessa eli kiehuvan veden päällä teräskulhossa suklaa sulaa noin 15 minuutissa ja mikroaaltouunissa astiaan paloiteltuna parissa minuutissa.Lisää tummaan, sulaneeseen ja kuumaan suklaaseen voi ja kaada seos heti kakulle. Sulata sitten valkosuklaa ja tee siitä tasaisia raitoja tumman suklaan päälle. Vedä raidat kohtisuoraan poikki tikulla tai veitsellä, jolloin pintaan syntyy kuvan mukainen kuvio.Tarjoa torttu haaleana tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5