Suklaaraekeksit

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaaraekeksit

Ainekset

35 kappaletta
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 1,5 dl fariinisokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 2 kananmunaa
6 3 dl vehnäjauhoja
7 1 dl kaakaojauhetta
8 1 tl soodaa
9 2 dl suklaaraekarkkeja (esim. Marianne tai Daim)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 459 g
Proteiinia 1 g 43 g
Rasvaa 5 g 184 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 438 15342
Energiaa kcal 105 3667

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokerit. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe ja sooda. Lisää vaahtoon yhdessä suklaarakeiden kanssa. Nosta lusikalla leivinpaperin päälle nokareita. Jätä reilusti tilaa nokareiden väliin, sillä ne leviävät paistamisen aikana muotoonsa. Paista keksejä 200 asteessa n. 7 minuuttia. Keksit saavat olla löysiä uunista otettaessa, jotta ne ovat jäähtyneinä pehmeitä. Jos keksejä paistaa liikaa, niistä tulee jäähtyneinä rapeita ja turhan kovia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5