Suklaapitko

21.10.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaapitko

Tumma suklaa antaa täyteläisyyttä kääretorttumaiseen pullaan.

Ainekset

8 annosta
1 75 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 dl sokeria
5 0,25 tl suolaa
6 7 - 8 dl vehnäjauhoja
Väliin
1 50 g tummaa suklaata
2 50 g margariinia
3 4 rkl sokeria
Pinnalle
1 3 rkl maitoa
2 3 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 72 g 574 g
Proteiinia 8 g 64 g
Rasvaa 13 g 101 g
Kuitua 3 g 21 g
Energiaa kJ 1 825 14597
Energiaa kcal 436 3489

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paloittele ja sulata suklaa. Levitä pohjalle pehmeä rasva ja päälle suklaa. Ripottele päälle sokeri. Kääri levy rullaksi.

Nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun noin 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele pitko maidolla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa pitko vuoasta.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos pulla suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5