Suklaamunakaakao

24.3.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaamunakaakao

Pääsiäisen makein herkku on trendikäs överikaakao, joka tehdään maitokreemitäytteisistä ”töhnämunista”. Suklainen juoma koristellaan nonparelleilla, kermavaahdolla ja vaahtokarkkipillillä.

Ainekset

4 annosta
1 1 rasia (4 kpl) maitokreemitäytteisiä suklaamunia
2 3,3 dl kuohukermaa
3 50 g valkosuklaata
4 8 dl maitoa
5 0,5 dl nonparelleja
6 pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja
Lisäksi
1 pillejä
2 värikkäitä muffinivuokia, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 94 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 36 g 145 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 895 7581
Energiaa kcal 453 1812

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (4 kpl) maitokreemitäytteisiä suklaamunia, pieniä karamelleja ja vaahtokarkkeja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kerma ja laita se pursotinpussiin. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Kuumenna maito kiehuvaksi. Laita nonparellit lautaselle. Koristele lasit kastamalla reunat ensin valkosuklaaseen ja sitten nonparelleihin.

Halkaise töhnämunat suklaan pinnalla olevan sahakuvion kohdalta. Näin saat kustakin munasta kaksi osaa: isomman täyteosan ja pienen tyhjän kansiosan.

Laita jokaisen lasin pohjalle isompi munan puolikas. Kaada päälle kuuma maito ja odota noin 30 sekuntia, jotta suklaa pehmenee. Sekoita. Pursota päälle kermavaahtoa. Nosta toinen munan puolikas kerman päälle ja täytä karkeilla. Aseta lasiin pari värikästä pilliä.

Vinkki: Pujota vaahtokarkkeja pilliin koristeeksi ja nosta kaakaolasi tarjolle värikkääseen muffinivuokaan.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5