Suklaamousse

28.1.2008
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaamousse

Suklaamousse on maukas jälkiruoka, jonka voi maustaa konjakilla.

Ainekset

6 annosta
1 200 g taloussuklaata
2 50 g voita tai margariinia
3 2 keltuaista
4 2 rkl konjakkia halutessasi
5 2 valkuaista
6 3 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 116 g
Proteiinia 4 g 27 g
Rasvaa 34 g 207 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 1 721 10326
Energiaa kcal 411 2468

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi.

4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mousse suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5