Suklaaminikakut

25.5.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaaminikakut

Tummaa suklaata, kinuskikastiketta ja hilloa. Pienet mutta herkulliset suklaakakut maistuvat kodin juhlissa ja vaikkapa brunssin päätteeksi. Koristele minikakut marjoilla ja strösselillä.

Ainekset

8 kappaletta
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl kaakaota
5 1 tl leivinjauhetta
6 100 g tummaa suklaata
Kostutukseen
1 1,5 dl maitoa
2 1 tl vaniljasokeria
Väliin
1 1 dl vadelma- tai mansikkahilloa
2 3 dl vispikermaa
3 2 rkl kinuskikastiketta
Koristeeksi
1 marjoja
2 strösseliä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 346 g
Proteiinia 7 g 56 g
Rasvaa 23 g 182 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 698 13586
Energiaa kcal 406 3247

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Rouhi tai raasta suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kumoa kakut jäähtyneinä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Leikkaa kakut kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjille kerros hilloa ja kinuskikermaa. Lisää päälle kakkukerros kostuta ja lusikoi pinnalle kermavaahtoa. Koristele marjoilla ja strösselillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kinuski leivos suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5