Suklaa-taatelimarenkikakku

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-taatelimarenkikakku

Ainekset

10 annosta
1 1 appelsiini
2 100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
3 6 valkuaista
4 suolaa
5 3 dl sokeria
6 100 g hasselpähkinöitä
7 200 g tummaa suklaata
Koristeluun:
1 3 dl kuohukermaa
2 1 rkl sokeria
3 tummaa suklaata

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 442 g
Proteiinia 5 g 53 g
Rasvaa 23 g 229 g
Kuitua 4 g 39 g
Energiaa kJ 1 694 16939
Energiaa kcal 405 4048

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Purista appelsiinin mehu ja raasta kuori. Hienonna taatelit. Liota taateleita appelsiinimehussa 10 minuuttia. Valuta, säästä 1 rkl mehua. Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota valkuaiset ja suola. Lisää sokeri vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Lisää appelsiinimehu. Sekoita rouheet varovasti vaahtoon. Lisää taatelit. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa alatasolla  noin 1 h 15min, kunnes pinta on rapea, mutta sisus hieman kostea. Anna jäähtyä. Älä säikähdä, mikäli kakun pinta laskee tai halkeilee, se kuuluu kakun luonteeseen. Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma ja sokeri. Rouhi suklaa tai veistä siitä kuorimaveitsellä kiehkuroita. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla. 

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5