Suklaa-salmiakkimousse

25.9.2017
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-salmiakkimousse

Taivaallisen pehmeään suklaaherkkuun tarvitaan vain kolme ainesta ja vartti jähmettymiseen!

Ainekset

6 annosta
1 15 - 20 kpl Turkinpippuri-makeista
2 200 g taloussuklaata
3 1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 261 g
Proteiinia 4 g 25 g
Rasvaa 11 g 68 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 1 231 7384
Energiaa kcal 294 1765

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kuumaa vettä sisältävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen. Pidä vesi kuumana, mutta älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon.

Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.

Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile salmiakin tilalla Marianneja tai muita piparmintun makuisia karkkeja.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5