Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-salmiakkimousse

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Taivaallisen pehmeään suklaaherkkuun tarvitaan vain kolme ainesta ja vartti jähmettymiseen!

Ainekset

15 - 20 kpl
Turkinpippuri-makeista
200 g
Taloussuklaata
1 kpl
(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kuumaa vettä sisältävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen. Pidä vesi kuumana, mutta älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon.

Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.

Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile salmiakin tilalla Marianneja tai muita piparmintun makuisia karkkeja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

829

10,3 g

5,3 g

23,5 g

20,8 g

1,8 g

2,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli