Suklaa-pähkinäbrowniet

17.8.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-pähkinäbrowniet

Tumma suklaa tekee leivonnaisista herkullisia, ja pähkinärouhe tuo niihin makua ja rouheutta. Kinuskikastiketta ja tummaa suklaata sisältävä kuorrutus viimeistelee browniet.

Ainekset

12 kappaletta
1 100 g voita
2 100 g tummaa suklaata (70-80 %)
3 2 kananmunaa
4 2,25 dl sokeria
5 2 dl vehnäjauhoja
6 2 tl vaniljasokeria
7 1 tl leivinjauhetta
8 1,5 dl pähkinöitä rouhittuna
Kuorrutus
1 1 dl kinuskikastiketta
2 100 g tummaa suklaata
3 0,5 dl rouhittuja pähkinöitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 477 g
Proteiinia 5 g 61 g
Rasvaa 19 g 233 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 480 17765
Energiaa kcal 354 4246

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää munat, yhdistetyt kuivat aineet ja pähkinärouhe. Sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Peitä suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 15 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuumenna kinuskikastike kattilassa, pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5