Suklaa-mascarponekakku

25.11.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-mascarponekakku

Mehevässä kakussa on suklaata, mascarponejuustoa ja maitokahvia tai kaakaota maun mukaan. Halutessasi voit tehdä sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Ainekset

12 palaa
1 125 g voita
2 100 g taloussuklaata
3 1,5 dl sokeria
4 3 kananmuna
5 2,5 vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 0,5 dl kaakojauhetta
8 1 dl kermaa
Kostutus
1 1,5 dl maitokahvia tai kaakaota
Täyte
1 125 g mascarponejuustoa
2 1 dl kuohukermaa
3 2 rkl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
1 125 g mascarponejuustoa
2 0,5 dl tomusokeria
3 100 g taloussuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 419 g
Proteiinia 7 g 79 g
Rasvaa 30 g 364 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 1 832 21978
Energiaa kcal 438 5253

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Peitä irtopohjavuoan pohja (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat. Sulata voi, paloittele sekaan suklaa ja sekoita. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt suklaaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista kakku vuoasta. Paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi. Kostuta jäähtyneet pohjat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone. Levitä tai pursota seos kakkupohjalle, pane päälle toinen pohja. Sulata kuorrutusta varten suklaa. Sekoita suklaa tomusokerilla makeutettuun mascarponeen. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Vinkki: Tee kaulitusta sokerimassasta tai marsipaanista kuvioita kakun koristeeksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5