Suklaa-appelsiinihyydyke

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-appelsiinihyydyke

Ainekset

8 annosta
1 3 kpl appelsiinia
2 6 kpl liivatelehteä
3 2,5 dl kuohukermaa
4 200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
5 2 rkl kaakaojauhetta
6 1,5 dl sokeria
7 2 tl vanilliinisokeria
8 0,5 dl appelsiinimehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 197 g
Proteiinia 3 g 26 g
Rasvaa 15 g 122 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 043 8345
Energiaa kcal 249 1994

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori appelsiini niin, että poistat appelsiinien pinnasta myös kalvon. Leikkaa appelsiineista ohuita viipaleita ja peitä viipaleilla tarkasti irtopohjaisen kakkuvuoan pohja, jonka olet vuorannut voipaperilla.Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, kaakaojauhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota siihen puristellut pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.Levitä täyte kakkuvuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja hyydytä viileässä mielellään yön yli. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista voipaperi. Koristele esimerkiksi suklaalastuilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5