Stollen eli saksalainen joulupulla

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Stollen eli saksalainen joulupulla

Ainekset

1 kappale
1 1 prk (125/75g) coctailkirsikoita
2 2 dl maitoa
3 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
4 1 tl suolaa
5 1 dl sokeria
6 2 tl vaniljasokeria
7 2 tl kardemummaa
8 6 dl vehnäjauhoja
9 1 paketti (150 g) mantelimassaa
10 1 pussi (200 g) kuivahedelmä-marjasekoitusta tai kuivahedelmä-pähkinäsekoitusta
11 100 g pehmeää margariinia
Pinnalle:
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 554 g
Proteiinia 81 g
Rasvaa 124 g
Kuitua 23 g
Energiaa kJ 15408
Energiaa kcal 3683

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Saksalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta cocktailkirsikoista liemi ja säästä se. Lämmitä kirsikkaliemi ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokerit ja kardemumma. Alusta jauhot erissä joukkoon. Murenna sekaan mantelimassa. Hienonna karkeasti joukkoon kuivatut hedelmät ja cocktailkirsikat. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa hetki. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (15x30 cm), kohota vielä 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25–35 minuuttia. Jos vuoka on kovin syvä, paista pullaa hieman pidempään. Pulla tuntuu raa´alta sisältämänsä marsipaanin vuoksi. Anna pullan jäähtyä vuoassa ja kumoa se vasta jäähtyneenä. Siivilöi päälle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5