Speltti-appelsiiniletut

27.12.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Speltti-appelsiiniletut

Aloita aamu letuilla tai paista appelsiiniohukaisia herkkuhetkeen. Letut sopivat myös brunssille. Lettujen appelsiinitäytteessä on sekä appelsiinimehua että tuoretta appelsiinia.

Ainekset

4 annosta
1 3 kananmunaa
2 4 dl maitoa
3 1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
4 1 dl vehnäjauhoja
5 3 rkl sulatettua margariinia
6 1 rkl sokeria
7 0,5 tl suolaa
8 1 appelsiinin raastettu kuori
Paistamiseen
1 margariinia
Appelsiinitäyte
1 2 appelsiinia
2 50 g margariinia
3 1 dl tomusokeria
4 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 62 g 247 g
Proteiinia 14 g 56 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 2 299 9195
Energiaa kcal 550 2198

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko munat kulhossa. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja sulatettu margariini. Mausta sokerilla, suolalla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Paista taikinasta ohuita lettuja.

Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Pese pannu. Sulata pannulla rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja mehu. Kasta letut yksitellen liemeen ja taita neljään osaan. Nosta lämpiminä tarjoilulautasille ja tarjoile appelsiinilohkojen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini lettu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5