Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Spagettikurpitsapasta

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista. Sitä voi nauttia pastan tavoin esimerkiksi tomaattikastikkeen tai yrttiöljyn ja parmesaanin kanssa. Tämä spagettikurpitsa resepti saa parmesaanijuustosta juustoisen maun.

Ainekset

1 kpl
Spagettikurpitsa (1 kg)
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 rkl
Voita
2 kpl
Salottisipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Basilika-persiljasilppua
3/4 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.

Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

793

19,0 g

8,5 g

4,0 g

4,0 g

1,0 g

1,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Valkosipulin kynttä,

0,75 dl Parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli