Spagettikurpitsapasta

24.9.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Spagettikurpitsapasta

Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista. Sitä voi nauttia pastan tavoin esimerkiksi tomaattikastikkeen tai yrttiöljyn ja parmesaanin kanssa.

Ainekset

2 annosta
1 1 spagettikurpitsa (1 kg)
2 1 rkl oliiviöljyä
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl mustapippuria
5 2 rkl voita
6 2 salottisipulia
7 1 - 2 valkosipulin kynttä
8 0,5 dl basilika-persiljasilppua
9 0,75 dl parmesaanijuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 31 g
Proteiinia 8 g 17 g
Rasvaa 26 g 53 g
Kuitua 4 g 9 g
Energiaa kJ 1 410 2820
Energiaa kcal 337 674

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.

Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5