Spagetti kasviksista

9.10.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Spagetti kasviksista

Spagetin sijaan tehdään kasviksista ”pasta”, jossa on reilusti makua inkivääristä, chilistä ja purjon vihreästä osasta. Paista kasviksia vain muutama minuutti, jotta ”pastan” rakenne jää napakaksi. Kasvisspagetti sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

4 annosta
1 200 g porkkanoita
2 200 g palsternakkaa
3 400 g kesäkurpitsaa
4 1 purjon vihreä osa
5 1 punainen chili
6 2 rkl raastettua inkivääriä
7 2 rkl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
8 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
9 0,25 tl (¼ tl) suolaa (halutessasi)
10 100 g fetajuustoa
11 1 dl korianteria hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 765 3061
Energiaa kcal 183 732

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat ja palsternakka. Vuole porkkanat, palsternakka ja kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Paista kasviksia öljyssä kasarissa sekoitellen 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta soijalla ja halutessasi suolalla.
  • Murustele fetajuusto paistokseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Tiesitkö? Purjon vihreä osa ei sisällä fodmap-yhdisteitä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5