Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sonjan lammaskaali

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

150 g
Pekonia tai palvikylkeä
500 - 600 g
Lampaan keittolihaa, lapaa, rintaa tms.
3 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1 l
Vettä
10 - 15 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Suolaa
1 kpl
Keräkaali
2 - 3 kpl
Varsisellerin vartta
2 dl
Lanttukuutioita
2 rkl
Siirappia
3 - 6 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Nippu meiramia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja liha mahdollisuuksien mukaan pienemmiksi paloiksi. Ota iso kattila ja ruskista sen pohjalla pekonikuutiot ja liha. Lisää kuoritut ja viipaloidut porkkanat ja sipulit. Laita kattilan päälle kansi, alenna lämpöä ja hauduta 5-10 minuuttia. Sekoita välillä.Lisää vesi, pippurit ja laakerinlehti. Keitä, kunnes lammas on kypsää - noin 40 minuuttia. Mausta liemi loppuvaiheessa suolalla ja lisää joukkoon puolet kuutioidusta keräkaalista. Nosta pois ne lampaanlihapalat, joista haluat poistaa luut tai jotka haluat pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä nämä lihat.Lisää keittoon loput kaalista, suikaloidut sellerinvarret ja hyvin pieniksi kuutioidut lantut. Kuumenna ja keitä edelleen.Lisää perkaamasi lampaanlihapalat ja jatka keittämistä. Mausta keitto hiukan makeaksi siirapilla. Lisää suikaloidut valkosipulinkynnet.Keitä, kunnes keitto on muhevaa, mehevää ja pehmeää.Silppua ennen tarjoamista joukkoon runsaasti tuoretta meiramia. Nyt sitä saa. Tarjoa sellaisenaan tai smetanan kera ja tummaa leipää lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 9.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.