Sonjan lammaskaali

9.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sonjan lammaskaali

Ainekset

8 annosta
1 150 g pekonia tai palvikylkeä
2 500 - 600 g lampaan keittolihaa, lapaa, rintaa tms.
3 3 porkkanaa
4 1 - 2 sipulia
5 1 l vettä
6 10 - 15 maustepippuria
7 1 laakerinlehti
8 2 tl suolaa
9 1 keräkaali
10 2 - 3 varsisellerin vartta
11 2 dl lanttukuutioita
12 2 rkl siirappia
13 3 - 6 valkosipulin kynttä
14 1 nippu meiramia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 94 g
Proteiinia 14 g 116 g
Rasvaa 19 g 154 g
Kuitua 4 g 32 g
Energiaa kJ 1 162 9295
Energiaa kcal 278 2222

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja liha mahdollisuuksien mukaan pienemmiksi paloiksi. Ota iso kattila ja ruskista sen pohjalla pekonikuutiot ja liha. Lisää kuoritut ja viipaloidut porkkanat ja sipulit. Laita kattilan päälle kansi, alenna lämpöä ja hauduta 5-10 minuuttia. Sekoita välillä.Lisää vesi, pippurit ja laakerinlehti. Keitä, kunnes lammas on kypsää - noin 40 minuuttia. Mausta liemi loppuvaiheessa suolalla ja lisää joukkoon puolet kuutioidusta keräkaalista. Nosta pois ne lampaanlihapalat, joista haluat poistaa luut tai jotka haluat pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä nämä lihat.Lisää keittoon loput kaalista, suikaloidut sellerinvarret ja hyvin pieniksi kuutioidut lantut. Kuumenna ja keitä edelleen.Lisää perkaamasi lampaanlihapalat ja jatka keittämistä. Mausta keitto hiukan makeaksi siirapilla. Lisää suikaloidut valkosipulinkynnet.Keitä, kunnes keitto on muhevaa, mehevää ja pehmeää.Silppua ennen tarjoamista joukkoon runsaasti tuoretta meiramia. Nyt sitä saa. Tarjoa sellaisenaan tai smetanan kera ja tummaa leipää lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5